Diensten

Ton van Rijn is jarenlang directeur geweest van verschillende basisscholen. Nu begeleidt hij scholen met een sterke innovatiewens. Zijn manier van werken wordt gekenmerkt door eenvoud, duidelijkheid en hij vraagt van zijn scholen veel inzet en stimuleert hen tot nadenken en keuzes maken. Hij gelooft in de kracht van elke leerkracht, die werkelijk wil en er voor gaat.

Zijn tweede dienst is directeuren ondersteunen in de vertaling van visie naar de werkvloer en hen handvatten geven voor de praktijk van hun vak.

Zijn derde focus is de visie met directie en team consequent en consistent neerzetten. Wat betekent het voor:

  • Materialen
  • Werkomgeving
  • Leerkrachten
  • Oudercontacten
  • Leerlingen volgen
  • Etcetera, etcetera

P1160596

Tenslotte verzorgt Ton informatieve bijeenkomsten door middel van prikkelende voordrachten waarom je onderwijs eigenlijk zou moeten veranderen. Hij heeft dat al vele keren op Wittering.nl gedaan, waar teams van scholen op bezoek kwamen. Ook stond hij al in grotere zalen met 100 tot 200 mensen om hen te inspireren zijn voorbeeld te volgen: “Als ik het kan, kunnen jullie het ook!”

Ton verzorgt avonden voor schoolteams en ouders om na een verkenning van de school met hen de mogelijkheden te bekijken en een Op Maat advies te geven. Het blijkt in de praktijk, dat juist ouders het onderwijs wel willen veranderen, als ze maar een begrijpelijk en praktisch alternatief met elkaar mogen en kunnen uitwerken.

Ook heeft hij al gewerkt met een groep directeuren, groepen leerkrachten en is van dienst geweest in het analyseren van problematische situaties, die om een duidelijke voortgang vroegen.